Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006


Disse sidene er laget med støtte fra:
Støttekomiteen er medlem av:Om Støttekomiteen
”De multinasjonale selskapene har ikke noe annet valg enn å kapitulere. Frem til i dag har dette kostet kongeriket [Marokko] fire store selskaper involvert i utvinningen av olje (…) Denne opposisjonen har blitt startet fra Norge.”
                       Le Journal Hebdomadaire, marokkansk ukeavis, 27. juli 2005.
Publisert: 06.07 - 2015 11:39Printerversjon    
Støttekomiteen for Vest-Sahara (SKVS) er en medlemsorganisasjon, stiftet i 1993. Organisasjonen sprer informasjon om den marokkanske okkupasjonen av landet Vest-Sahara. De viktigste kampanjeområdene har vært å stanse de utenlandske selskapene som jobber for marokkanske myndigheter inne i de okkuperte områdene, og å legge press på Marokko når alvorlige overgrep til stadighet blir begått overfor den saharawiske sivilbefolkningen.

I tillegg jobber SKVS for å øke norsk bistand til flyktningleirene i Algerie.

Organisasjonens mål er at den saharawiske befolkningen skal få utøve sin legitime rett til selvbestemmelse, og delta i en folkeavstemning om landets fremtid, slik den er nedfelt i en lang rekke FN-resolusjoner.

For SKVS er det viktig å knytte allianser med andre frivillige organisasjoner, samt politiske partier, fagforeninger, forskningsmiljøer og myndigheter i inn- og utland. Organisasjonens viktigste partner i Norge gjennom det siste tiåret har vært Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH), som har støttet frigjøringen av afrikanske kolonier siden 60-tallet.

I løpet av de siste årene har Støttekomiteens arbeid gitt mange resultater. Særlig har vi fått resultater langs fire fronter:

 • SKVS har spilt en ledende rolle i å tvinge internasjonalt næringsliv ut av de marokkansk-okkuperte områdene. Hittil har både olje-, fosfat- og fiskeribedrifter oppgitt investeringer i Vest-Sahara eller handel med varer fra de okkuperte områdene.
 • SKVS har lykkes å sette søkelys på overgrepene i Vest-Sahara.
 • SKVS har bidratt til en styrking av samarbeidet melllom et 40-talls søsterorganisasjoner i andre land i verden, og deltatt i opprettelsen av Vest-Sahara-grupper i ny land.
 • Med tilstedeværelse og foredrag i alle landets fylker, bidrar SKVS til debatt og kunnskap rundt Norge knyttet til folkerett, menneskerettigeter og bedriftrifters samfunnsansvar.

  Organisasjonens høyeste organ er Årsmøtet. I tiden mellom årsmøtene, er Støttekomiteen styrt av et styre. SKVS bygger sitt arbeid på vedtekter og politisk plattform vedtatt i 2002. Støttekomiteen er medlem av Fellesrådet for Afrika, NGO-forum for menneskerettigheter og Forum for Utvikling og Miljø.
 •     

  Topp
  NO  NO EN ES FR

  Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
  Registrer deg for vårt norske nyhetsbrev:
  Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - Tel: (+47) 45265619
  Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -