Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Om Støttekomiteen
”De multinasjonale selskapene har ikke noe annet valg enn å kapitulere. Frem til i dag har dette kostet kongeriket [Marokko] fire store selskaper involvert i utvinningen av olje (…) Denne opposisjonen har blitt startet fra Norge.”
                       Le Journal Hebdomadaire, marokkansk ukeavis, 27. juli 2005.
Publisert: 06.07 - 2015 11:39Printerversjon    
Støttekomiteen for Vest-Sahara (SKVS) er en medlemsorganisasjon, stiftet i 1993. Organisasjonen sprer informasjon om den marokkanske okkupasjonen av landet Vest-Sahara. De viktigste kampanjeområdene har vært å stanse de utenlandske selskapene som jobber for marokkanske myndigheter inne i de okkuperte områdene, og å legge press på Marokko når alvorlige overgrep til stadighet blir begått overfor den saharawiske sivilbefolkningen.

I tillegg jobber SKVS for å øke norsk bistand til flyktningleirene i Algerie.

Organisasjonens mål er at den saharawiske befolkningen skal få utøve sin legitime rett til selvbestemmelse, og delta i en folkeavstemning om landets fremtid, slik den er nedfelt i en lang rekke FN-resolusjoner.

For SKVS er det viktig å knytte allianser med andre frivillige organisasjoner, samt politiske partier, fagforeninger, forskningsmiljøer og myndigheter i inn- og utland. Organisasjonens viktigste partner i Norge gjennom det siste tiåret har vært Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH), som har støttet frigjøringen av afrikanske kolonier siden 60-tallet.

I løpet av de siste årene har Støttekomiteens arbeid gitt mange resultater. Særlig har vi fått resultater langs fire fronter:

 • SKVS har spilt en ledende rolle i å tvinge internasjonalt næringsliv ut av de marokkansk-okkuperte områdene. Hittil har både olje-, fosfat- og fiskeribedrifter oppgitt investeringer i Vest-Sahara eller handel med varer fra de okkuperte områdene.
 • SKVS har lykkes å sette søkelys på overgrepene i Vest-Sahara.
 • SKVS har bidratt til en styrking av samarbeidet melllom et 40-talls søsterorganisasjoner i andre land i verden, og deltatt i opprettelsen av Vest-Sahara-grupper i ny land.
 • Med tilstedeværelse og foredrag i alle landets fylker, bidrar SKVS til debatt og kunnskap rundt Norge knyttet til folkerett, menneskerettigeter og bedriftrifters samfunnsansvar.

  Organisasjonens høyeste organ er Årsmøtet. I tiden mellom årsmøtene, er Støttekomiteen styrt av et styre. SKVS bygger sitt arbeid på vedtekter og politisk plattform vedtatt i 2002. Støttekomiteen er medlem av Fellesrådet for Afrika, NGO-forum for menneskerettigheter og Forum for Utvikling og Miljø.
 •     

  Topp
  NO  NO EN ES FR

  Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
  Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
  Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
  Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -