Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Senterungdommen: -Støre må levere diplomatisk protest
senterpartiet_510.jpg

- Arrestasjonen av familien til Rabab Amidane fra Vest-Sahara er en aktuell og opprørende illustrasjon på hvordan Marokko med voldsmakt undertrykker befolkningen i Vest-Sahara, sier Senterundommens leder Christina Ramsøy. Hun krever nå at utenriksminister Jonas Gahr Støre leverer diplomatisk protest til Marokko.
Les også: Sosialistisk Ungdom: -Løslat Amidane!
Les også: LNU: - Støtt ungdom og studenter i Vest-Sahara!
Publisert: 12.11 - 2007 09:14Printerversjon    
Senterungdommen,
12. november 2007

- Det finnes omfattende dokumentasjon på hvordan Marokko systematisk forfølger og arresterer menneskerettighetsaktivister og frihetskjempere fra Vest-Sahara. Rabab Amidane (22) besøkte Norge i sommer, og besøkte blant annet sommerleirene til flere politiske ungdomsparti. Der fortalte hun om hvordan hverdagen arter seg for den undertrykte Saharawiske befolkningen.

- Det er neppe tilfeldig at Rababs familie arresteres nå når hun besøker Norge igjen. Dette er enda et forsøk fra Marokkos side på å kneble all motstand sier en opprørt Ramsøy.

Senterungdommen har selv opplevd hvordan Marokko opererer for å legge lokk på debatten. Marokkos ambassadør til Norge avla i fjor Senterungdommen en «høflighetsvisitt» der han tydelig «forklarte» hvordan Vest-Saharas krav om selvstendighet var illegitime!

Senterungdommen krever nå at regjeringen leverer en diplomatisk protest mot behandlingen Marokko gir frihetskjemperne fra Vest-Sahara. - En rekke andre land har anerkjent Vest-Sahara som selvstendig nasjon. Det minste Norge kan gjøre er å protestere mot disse alvorlige menneskerettighetsbruddene, sier Ramsøy.

Hun ber også norsk næringsliv om å gå i seg selv. - Senterungdommen krever at norske bedrifter opererer med de samme moralske standarder i utlandet som hjemme i Norge.

Allerede fredag kveld tok Senterungdommen kontakt med Senterpartiets Stortingsgruppe for å be dem engasjere seg i saken. - Flere stortingsrepresentanter fra Sp har tidligere engasjert seg i Vest-Sahara-saken, og jeg forventer støtte fra Sps Stortingsgruppe i denne saken, avslutter Ramsøy.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -