Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Amnesty krever menneskerettighetsforkjempere frigitt
Amnesty krever i et brev til marokkanske myndigheter denne uken at syv fengslede medlemmer av menneskerettighetsorganisasjonen Association Marocaine des Droits Humains (AMDH) må frigis øyeblikkelig og uten betingelser.
Publisert: 12.06 - 2007 23:07Printerversjon    
Syv menneskerettighetsforkjempere har nå blitt dømt til lange straffer for å ha deltatt i en fredelig demonstrasjon.

De ble funnet skyldig i å ”undergrave monarkiet” for å ha deltatt i en sitt-ned-demonstrasjon hvor det ble fremført kritiske slagord mot monarkiet. Demonstrantene skal blant annet ha ropt ”ingen flere tabuer, mer frihet”.

Amnesty anser de for å være samvittighetsfanger, og at rettssakene ikke nådde opp til internasjonale standarder for rettferdig rettergang.

I et brev sendt til marokkanske myndigheter 11. juni, krever Amnesty at alle anklager mot fredelige demonstranter som kun benytter seg av sin ytringsfrihet og retten til forsamling droppes.

I tillegg ytrer Amnesty sin bekymring for arrestasjoner av ytterligere 10 personer som hadde deltatt på en fredelig demonstrasjon i solidaritet med de syv dømte menneskerettighetsforkjemperne. Disse 10 marokkanerne er også anklaget for å undergrave monarkiet. Begge demonstrasjoner var fredelige og ikke-voldelige.

En rekke personer, inkludert journalister og politiske aktivister har blitt arrestert, og idømt fengselsstraff i Marokko de siste årene, etter å ha uttrykt kritiske synspunkter om monarkiet i landet.

AMDH er en av de mest anerkjente menneskerettighetsorganisasjonene i Marokko. Organisasjonen har blant annet mottatt støtte fra norske myndigheter.

Les Amnesty-appellen her.

Les også en lengre sak om AMDH i siste utgave av Verdensmagasinet X.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -