Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Unge Venstre: -Forfølgelsen er systematisk
unge_venstre_logo.jpg

Unge Venstre krever at det legges økt norsk og internasjonalt press på Marokko for å stanse overgrepene mot saharawiske studenter i Marokko.
Publisert: 16.05 - 2007 09:21Printerversjon    
Marokkansk politi i angrep på sahrawiske studenter

Unge Venstre, 15. mai 2007


I går kunne internasjonale medier melde at et hundretalls marokkanske politifolk hadde gått til angrep på 20 sahrawiske studenter i det de var på vei inn Hassan II-universitetet i Casablanca.

– Marokko driver en systematisk forfølgelse av alle som sympatiserer med tanken om et fritt og uavhengig Vest-Sahara, sier internasjonal leder i Unge Venstre, Boye Bjerkholt. Han ber den norske regjeringen om å anerkjenne Vest-Sahara som uavhengig stat.

I april ble det klart at Marokko vil gå inn i nye forhandlinger med frigjøringsbevegelsen Polisario for å finne en løsning på konflikten, som har vært ved en formell våpenstillstand siden 1991. Men før forhandlingene har rukket å starte, har marokkanske myndigheter trappet opp forfølgelsen av bl.a. sahrawiske studenter. Mange steder er sahrawier også blitt nektet adgang til universitetet av sine marokkanske medstudenter.

På mandag demonstrerte 50 sahrawiske studenter i den marokkanske hovedstaden Rabat for sahrawisk uavhengighet og mot angrepene på sahrawiske studenter i Marrakech og Agadir den siste uken.

– De vil utrydde oss, sa Brahim Salem til nyhetsbyrået AP etter at han ble alvorlig skadet av en molotov cocktail på lørdag. Han og andre sahrawiske studenter frykter nå for sine liv.

– Marokko har motsatt seg ethvert forsøk på å få til en demokratisk løsning på konflikten, og står bak systematiske menneskerettighetsbrudd i de okkuperte områdene og mot den sahrawiske befolkningen. Kun reelt internasjonalt press, med Europa og USA med på laget, kan sette en stoppe for dette. Om Norge som første europeiske land anerkjenner Vest-Sahara, kan det få andre til å følge etter, mener Bjerkholt.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -