Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Amidane pågrepet og slått av politiet
rabab_510.jpg

Elkouria Amidane, som i april tryglet norsk hjelp i rettssaken mot hennes bror, har nå selv blitt tatt inn av politiet. Hun ble løslatt torsdag morges, etter å ha blitt utsatt for flere slag på kroppen.
Publisert: 10.05 - 2007 15:46Printerversjon    
Et tredvetalls saharawiske studenter har de siste dagene blitt tatt inn av marokkansk politi. 5 av studentene studerer i feriebyen Agadir, resten i Marrakech.

Arrestasjonsbølgen kommer etter en rekke saharawiske studentdemonstrasjoner i de to byene de siste dagene, i tillegg til i El Aaiun, Tantan, Goulmin, Assa og Zak.

En av de arresterte er Elkouria Amidane. Hun og to andre kvinnelige studenter ble tatt inn av politiet klokken ni onsdag kveld, og løslatt igjen klokken ett torsdag morgen. En av de tre, Sultana Khaya, er i en svært dårlig helsetilstand som følge av pågripelsen. Det fryktes at Khaya kan miste synet på det ene øyet, etter å ha fått kraftige slag i hodet. Khaya ligger nå innlagt på sykehus, overvåket av marokkansk politi.

Ifølge rapporter Støttekomiteen har fått fredag morgen, skal det stå noe bedre til med Elkouria. Hun har fått flere slag mot munnen, slag med stein mot hodet, og slag med kølle på flere steder av kroppen. Lårene hennes skal ha blitt grønne av blåmerker.

Dette er ikke første gang Amidane har blitt tatt inn av politiet. I april forklarte hun til Verdensmagasinet X følgende om et avhør hun var inne i i fjor:

– Jeg sa til dem hva jeg mente om okkupasjonen. De truet med å voldta meg – de prøvde å ta av meg klærne, dro meg etter håret og hengte meg i taket etter én hånd, sa Elkouria.

I april i år ble hennes bror, El Ouali, dømt til 5 års fengsel for å ha deltatt i en demonstrasjon.

Se video av hvordan marokkansk politi slår ned på saharawiske studenter i Rabat her (fra 2006):Saken oppdateres.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -