Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Tatt med ut av byen og rundjult
lahoussine_elhiri_510.jpg

"Da vi kom frem, tok en av dem en elektrisk kabel, mens en annen tok en kølle og de startet å slå meg. Etter en stund kom en mann, som jeg tror var vakten i bygningen, og han spurte dem: Hva er er det dere gjør med barnet?" Lahoussine Elhiri ble banket opp av marokkansk politi i forrige uke.
Publisert: 28.03 - 2007 22:05Printerversjon    
Les Elhiris egen beretning her:

"Jeg ble arrestert fredag 23.mars 2007 nær skolen Khalid Ben Alwalid, av en sivil sikkerhetsagent som ba meg om å bli med ham. Da jeg nektet, fortalte han at han var en sikkerhetsagent og han brukte mobiltelefonen sin for å kontakte andre agenter som kom til oss  i Alforsan-gaten i en bil av typen ”Kangu”.

Da bilen kom nær oss slo politimannen meg i ansiktet og slo meg hardt på munnen så det blødde. Smerten fikk meg til å dytte til mannen som tvang meg inn i bilen, hvor det var fem sikkerhetsagenter i sivil og tre i uniform. Så satte de bind for øynene mine og tok meg utenfor byen.

Da vi kom frem, tok en av dem en elektrisk kabel, mens en annen tok en kølle og de startet å slå meg. Etter en stund kom en mann, som jeg tror var vakten i bygningen, og han spurte dem: Hva er det dere gjør med barnet? Da stoppet de å torturere meg og tok meg tilbake inn i bilen, som kjørte meg til politistasjonen i Smara-gaten.

Og der fortalte en av etterforskerne meg at jeg ville bli tiltalt for vold mot sikkerhetsmannen som hadde arrestert meg. Jeg sa til ham: Det er jeg som har rett til juridisk å forfølge de fem sikkerhetsfolkene som torturerte meg utenfor byen. Forhørene knyttet seg til flaggene og slagordene på veggene som var kritisk til Marokkos tilstedeværelse. Mitt svar var at jeg ikke visste noe og at jeg ikke har noen forbindelse med saken eller med de som er ansvarlige.

Jeg ble satt fri rundt midnatt."    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -