Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Åpent møte om Vest-Sahara: Menneskettighetsbrudd og isolasjon
haidar_510.jpg

Møt den tidligere politiske fangen Aminatou Haidar på Menneskerettighetshuset i Oslo, onsdag 7. mars kl. 11.30.
Publisert: 06.03 - 2007 19:13Printerversjon    
Tid: Onsdag 7. mars, kl. 11.30
Sted: Menneskerettighetshuset i Oslo, Tordenskioldsgate 6 b
Arrangører: Amnesty International Norge, Human Rights House Foundation og Støttekomiteen for Vest-Sahara

Innlegg av:
Aminatou Haidar, menneskerettighetsaktivist og tidl. samvittighetsfange
Ann-Christin Johnsgård, Amnesty International Norge og
Ronny Hansen, Støttekomiteen for Vest-Sahara.

Møteleder: Niels Jacob Harbitz, Programkoodinator for Afrika, Human Rights House Foundation

Det blir lett servering under arrangementet.

Om Aminatou Haidar: Som mange andre saharawier har Aminatou Haidar sittet i marokkanske fengsler og opplevd mye tortur, mishandling og forfølgelse for sine meningers skyld. Hun har sittet i fengsel tilsammen i fire år - sist løslatt i januar 2006. På grunn av sitt mot og sin besluttsomhet har hun likevel blitt et samlingspunkt og en sentral drivkraft for den ikke-voldelige motstanden mot den marokkanske okkupasjonen. Hun arbeider nå spesielt for løslatelse av politiske fanger, samvittighetsfanger og for å avdekke sannheten om de over 500 saharawiene som har "forsvunnet" under marokkansk styre i Vest-Sahara.

Ann-Christin Johnsgård er landkoordinator for Marokko og Vest-Sahara i Amnesty International Norge. Johnsgård vil presentere Amnesty Internationals syn på menneskerettighetssituasjonen i det okkuperte landet.

Ronny Hansen er leder av Støttekomiteen for Vest-Sahara og kommunikasjonsrå dgiver i Flyktninghjelpen. Hansen vil snakke om Marokkos forsøk på å isolere Vest-Sahara fra omverdenen, blant annet gjennom å hindre saharawier å reise ut av landet eller ved å hindre tilgang for fri presse og uavhengige observatører utenfra.

For ytterligere bakgrunn om Haidar:
Amnesty International har tidligere tatt opp hennes sak i stor bredde. Se blant annet Sahrawi human rights defenders under attack, 24. november 2005. Les hennes utrolige vitnesbyrd om tiden som forsvunnet her.

Hun har også mottatt støtte fra Norge tidligere, blant annet i form av kampanjer for hennes løslatelse fra fengsel. 28. juni 2005 skrev 14 norske organisasjoner til norske myndigheter og sendte en pressemelding med krav om norsk press på Marokko for hennes løslatelse. Se brevet her. Nettavisen dekket saken: Krever mishandlet kvinne løslatt.

Se også tidligere intervju med Aminatou Haidar (oktober 2006).    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -