Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Reportere Uten Grenser fordømmer arrestasjonen av svensk journalist
censorship_510.jpg

Arrestasjonen av den svenske frilancejournalisten Lars Björk i Vest-Sahara vekker internasjonale reaksjoner.
Publisert: 20.02 - 2007 09:23Printerversjon    
Reportere Uten Grenser fordømte i ettermiddag arrestasjonen av den svenske frilance-journalisten Lars Bjørk.

“A professional journalist who has travelled several times to the region cannot be arrested and threatened with prosecution on serious charges without this being seen as an attempt by the Moroccan authorities to prevent any independent coverage of the situation in Western Sahara,” skrev organisasjonen Reportere Uten Grenser i en pressemelding i kveld.

Björk hadde tatt fotografier av ungdommer som demonstrerte mot okkupasjonen. Hittil har han sittet i avhør i 12 timer. Støttekomiteen er i løpende kontakt med svensken.


Les også:

Svensk journalist pågrepet i Vest-Sahara

Tidningernas telegrambyrå
20.februar 2007

En svensk journalist ble i går kveld pågrepet av marokkansk politi i El Aaiun i Vest-Sahara. Han ble pågrepet av tre politimenn etter å ha fotografert en gruppe barn i åtte- til fjortenårsalderen som demonstrerte for et fritt Vest-Sahara.

Ifølge politiet er journalisten en fiende av Marokko. Han anklages for å ha uppmuntret de demonstrerende ungdommene til oppløp, for agitasjon og for å ha villedet ungdommen.

-Jeg tok fotografier av barna, og så gikk jeg derfra. Da kom det en politimann bort til meg, ba om å se passet mitt, og sa til meg at jeg skulle komme meg vekk. Med en gang etterpå kom en bil opptil meg, og tre politimenn grep meg, sa han til TT.

Etter circa fire timer på politistasjonen ble journalisten sluppet ut uten forvaring. Han ble fratatt passet, presseakreditteringen og kameraet, og ble beordret om å være tilbake hos politiet til avhør klokken ni tirsdags morgen.

Kilde: www.norran.se/artikel.php?id=772619&avdelning_1= 102&avdelning_2= 104

Les også om saken hos Dagens Nyheter og hos den saharawiske menneskerettighetsorganisasjonen ASVDH.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -