Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Støttekomiteen lanserer hjemmesider
camps_smara_510.jpg

I dag lanseres hjemmesidene www.vest-sahara.no. Sidene vil inneholde seneste nytt om Vest-Sahara-konflikten. Støttekomiteen for Vest-Sahara regner med at hjemmesidene innen kort tid vil bli sensurert av okkupasjonsmakten.
Publisert: 06.02 - 2007 11:28Printerversjon    
Støttekomiteens hjemmesider som lanseres i dag vil inneholde seneste nytt om den marokkanske okkupasjonen av Vest-Sahara og kampen mot okkupasjonen i Norge, i Vest-Sahara og internasjonalt. Sidene er foreløpig lansert på norsk og engelsk, mens franske og spanske versjoner er rett rundt hjørnet.

Nyheter om Vest-Sahara-konflikten har alltid vært strengt sensurert i marokkanske medier. Marokkanske redaksjoner og journalister som har skrevet om Vest-Sahara, eller som har gjengitt utenlandske Vest-Sahara-artikler har blitt straffet med fengselsstraffer, skyhøye bøter og skriveforbud.

Siden 2005 har sensuren dessuten rammet utenlandske nettsteder. Blant annet har hjemmesidene til flere av Støttekomiteens søsterorganisasjoner i Europa og USA vært sperret for brukere i Vest-Sahara og Marokko. Det har også populære sider som www.blogspot.com og www.anonymizer.com fordi de benyttes for å omgå den marokkanske internett- og pressesensuren. Denne sensuren av Vest-Sahara-stoff har gjentatte ganger blitt kritisert av Reportere Uten Grenser.

Det er derfor lite sannsynlig at den norske Støttekomiteens nye sider vil kunne brukes av saharawiske menneskerettighetsaktivister bosatt i okkuperte Vest-Sahara. Dersom det marokkanske innenriksdepartementet også stenger den lokale tilgangen til www.vest-sahara.no, vil Støttekomiteen måtte lete etter kreative måter å omgå sensuren på.

Støttekomiteen ønsker å rette en stor takk til Fagforbundet for Industri og Energi som har støttet byggingen av sidene, og til SAIH som i flere år var vertskap for våre hjemmesider inntil vi fikk laget våre egne.

Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av landets opprinnelige befolkning bodd i flyktningleirer i Algeries ørken. Samtidig står norske selskaper i fremste rekke i å utforske og utvinne områdets naturressurser i samarbeid med marokkanske okkupasjonsmyndigheter.

For mer informasjon om Støttekomiteen for Vest-Sahara, kontakt leder Ronny Hansen på telefon 94 25 02 70.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -