Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Sultestreiker for obduksjon av sin drepte sønn
haidala2_510.jpg

Det koker på sosiale medier. En saharawisk kvinne sultestreiker for rettferdighet etter drapet på sønnen.
Publisert: 30.05 - 2015 21:52Printerversjon    
Søk opp emneknaggen #JusticiaParaHaidala (rettferdighet for Haidala). Saharawier og internasjonal solidaritetsbevegelse uttrykker sin solidaritet med Takbar Haddi i hennes sultestreik utenfor det marokkanske konsulatet i Las Palmas, Gran Canaria. Takbar er moren til Mohamed Lamin Haidala, som skal ha blitt drept av marokkanske bosettere i El Aaiun i februar.  Moren krever at marokkanske myndigheter skal gjennomføre en upartisk etterforskning rundt hendelsene som førte til drapet på sønnen. Takbar har nå sultestreiket i over to uker og det er kommet bekymringsmeldinger om hennes helsetilstand.

Støttekomiteen har i dag snakket med hennes mann på telefon fra Kanariøyene, som forklarer at hun er for svak til å snakke.

Mohamed Lamin Haidala døde 8.februar i år etter at han ble påført alvorlige skader i El Aaiun og ble nektet hjelp fra flere sykehus. Takbar sier at hun og familien er blitt overvåket, truet og trakassert av marokkansk politi hver dag siden hendelsen. Takbar Haddi krevde først å få sønnens kropp tilbakelevert fra marokkanske myndigheter. Ifølge media skal marokkanske myndigheter være ”overrasket” over Takbar sin sultestreik fordi de allerede skal ha tilbudt å gi moren liket.

Takbar sier til media at marokkanske myndigheter har knyttet en rekke betingelser opp mot tilbakeleveringen av den døde sønnens kropp. Betingelsene er at det ikke blir utført noen obduksjon eller etterforskning rundt hendelsene som førte til hans død. I dette tilfellet vil de ansvarlige aldri bli straffet. Nå sier moren hun heller dø enn å slutte med sultestreiken, i et forsøk på å gjøre drapet på sønnen til det siste mordet som finner sted i det okkuperte Vest-Sahara uten at de ansvarlige stilles for retten.

Se mer på Facebook-siden til støtte for Takbar Haddi sine krav.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -