Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Her følger politiet med på den norske menneskerettighetsorganisasjonen
rafto_marrakech_510.jpg

Raftostiftelsen blir fotfulgt av marokkansk politi. På hotellets eget overvåkningssystem kunne den norske Raftostiftelsen følge med på at politiet fulgte etter dem.
Publisert: 11.12 - 2014 11:20Printerversjon    
Klikk på fotografiet for å få opp et litt større versjon av bildet. Fri bruk.

Raftostiftelsens to ansatte som i går ble utvist fra okkuperte Vest-Sahara ankom den marokkanske byen Marrakech sent i går kveld. Der har de blitt fotfulgt av politiet.

Da de ankom hotellet i Marrakech , ble de fulgt av politiet fra det øyeblikk de gikk ut av taxien som de hadde blitt deportert i.

"Kort etter at vi hadde gått fra taxien til hotellet, banket våre forfølgere på døra i resepsjonen. Vi vet ikke hva politiet sa til verten, men vi ble plutselig fortalt at hotellet vi skulle sjekke inn på var fullt. Deretter ble vi fulgt av hostellverten til et nytt hotell", forklarer Dahle til Støttekomiteen for Vest-Sahara.

"Det er et på det andre hotellet at fotografiet ovenfor ble tatt. Politiet måtte tydeligvis ha en lang samtale med hotellansatte der også", forklarer Dahle.

Bildet ovenfor ble tatt midnatt norsk tid. Hele gruppen politi kom i følge, og hang rundt hotellet også utover natten.  

Delegasjonen, bestående av Bjørnar Østerhus Dahle og Kristina Vågen Fiskum, ble i går kastet ut av okkuperte Vest-Sahara av marokkansk politi. Dette var femte norske delegasjon som ble utvist fra territoriet hittil i år. De to nordmennene skal i morgen møte den marokkanske menneskerettighetskommisjonen.

"Myndighetenes overvåkning og undergraving av det arbeidet vi skulle gjøre egner bare til å bekrefte historiene som våre saharawiske kolleger forteller om. For saharawiske menneskerettighetsaktivister virker det nesten som en umulighet å drive vanlig organisatorisk arbeid", sier Vågen Fiskum.

Raftostiftelsen ga i 2002 Raftoprisen til saharawiske Sidi Mohammed Daddach som da nylig hadde sluppet ut fra fengsel etter et 24 år langt fangenskap.

Den norske delegasjonen skulle intervjue saharawiske aktivistene om menneskerettighetssituasjonen og om hva de mener om den internasjonale og norske oljeindustrien i det okkuperte landet.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -