Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Norges Kristelige Studentforbund krever fritt Vest-Sahara
camps.jpg

Landsstyret i NKS "støtter de saharawiske gruppene som velger å kjempe sin legitime frigjøringskamp med fredelige midler".
Publisert: 16.10 - 2014 17:09Printerversjon    
Resolusjonen nedenfor ble vedtatt av landsstyremøtet til Norges Kristelige Studentforbund 20. september 2014.

Resolusjon for Vest-Saharas frihet
Norges Kristelige Studentforbund (NKS) ser med bekymring på dagens situasjon i Nord-Vest-Afrika, der området Vest-Sahara okkuperes av kongedømmet Marokko. De siste 40 årene har Marokko, gjennom voldelige handlinger, tortur, løgn og bedrag, annektert Vest-Sahara. Alle stater i verden sier at man støtter FNs fredsprosess i området, men uten et parallelt press på Marokko vil en slik fredsprosess åpenbart være svært fånyttes. NKS mener at i denne konflikten er det er én part som bryter folkeretten og okkuperer deler av et ikke-selvstyrt område, og en annen part som representerer folket i territoriet, og insisterer på at folkeretten skal følges.

Så lenge Marokko nekter å respektere både inngåtte fredsavtaler og FNs krav om selvbestemmelse for sahrawiene, og fortsetter å begå overgrep mot fredelig demonstrerende saharawier, vedtar NKS å støtte det saharawiske folkets rett til frihet og deres rett til selvbestemmelse i området.

NKS tar avstand fra marokkanske myndigheters målrettede trakassering og ydmykelse av det saharawiske folket, og anser dette som direkte brudd på menneskerettighetene. NKS tar også avstand fra Marokkos utallige voldshandlinger i Vest-Sahara og støtter de saharawiske gruppene som velger å kjempe sin legitime frigjøringskamp med fredelige midler. NKS fordømmer internasjonale selskaper som det franske oljeselskapet total, som i samarbeid med marokkanske myndigheter, profiterer på konflikten med å utnytte naturressursene i området. NKS krever at norske myndigheter trekker oljefondet ut av investeringer som direkte bidrar til okkupasjonen og i stedet støtter fredelige aktiviteter som bidrar til frigjøringen for det saharawiske folk. NKS appellerer til verdenssamfunnet til å legge press på marokkanske myndigheter og jobbe med fredelige midler for friheten til Vest-Sahara.
    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -