Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Saharawisk menneskerettighetsakvisist døde av fengselsopphold
elwali2_510.jpg

Den saharawiske menneskerettighetsaktivisten Hassana Elwali døde som følge av dårlige fengselsforhold og dårlig sykehusbehandling, etter det Støttekomiteen har fått opplyst.
Publisert: 03.10 - 2014 19:53Printerversjon    
Menneskerettighetsorganisasjoner i Vest-Sahara opplyser til Støttekomiteen for Vest-Sahara at Elawli nylig skal ha blitt utsatt for tortur under avhør. I tiden etterpå skal han ikke ha hatt tilstrekkelig medisinsk tilsyn. På et tidspunkt ble han nektet legebehandling, frem til at andre insatte organiserte en sultestreik som gjorde at fengselsadministrasjonen tok Elwali med til sykehus.

På sykehuset skal Elwali ha fått en sterk dose glukose. ettersom aktivisten hadde diabetes gikk han i koma. Han forble i koma i tre dager før han ble erklært død.

Elwali har vært svært aktiv i bevegelsen som jobber for menneskerettigheter i de okkuperte områdene. Han har blant annet ha tatt imot FNs spesialrapportør for tortur, journalister og representanter fra internasjonale organisasjoner.

Det har tidligere denne uken vært rapportert om protester fra demonstrasjoner flere steder i Vest-Sahara. Demonstrantene skal ha krevd etterforskning av forsømmelsen av Elwalis helsetilstand, som førte til hans død. Det meldes om at mer enn 16 demonstranter har blitt sendt på sykehus på grunn av behandlingen fra marrokanske politistyrker, som også har brukt tåregass mot demonstrantene.

Saharawiske aktivister oppfordrer internasjonale organisasjoner til å kreve en etterforskning av hendelsen som førte til dødsfallet av menneskerettighetsforkjemperen.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -