Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Nordiske organisasjoner ber FN om menneskerettigheter i Vest-Sahara
demomay2013_510.jpg

En stor gruppe nordiske organisasjoner ba i et brev til FNs Sikkerhetsråd i går om at FN-operasjonen i Vest-Sahara må få mulighet til å rapportere på overgrepene i territoriet. Blant underskriverne er alle norske ungdomspartier.
Publisert: 11.04 - 2014 12:12Printerversjon    
"We trust that the United Nations, as the guardian of the Declaration of Human Rights, will uphold and apply its principles not only in the many recent cases of open conflicts, crisis and armed violence, but also in less known, frozen, situations like the one in Western Sahara", skrev et antall nordiske organisasjoner i et brev til presidenten av FNs Sikkerhetsråd i går.

Brevet ba de Sikkerhetsrådet om å inkludere overvåkning av menneskerettighetene i territoriet. Last ned brevet her.

Brevet er omtalt i nyhetstjenesten Inner City Press, som graver i FN-affærer.

I går skrev Reuters at Ban Ki-Moon på ny ber om en permanent overvåkning av menneskerettighetene i området, slik han gjorde til Sikkerhetsrådet i fjor. Forsøket om at FN skal rapportere på overgrepene blokkeres hvert år av Marokkos nære allierte, Frankrike.

Blant de norske organisasjonene som har tilsluttet seg brevet, finner man samtlige norske ungdomspartier.

I tillegg har Venstre, Miljøpartiet de Grønne, Changemaker, Foreningen for saharawier i Norge, Europeisk Ungdom, Fellesrådet for Afrika, Industri Energi Ungdom, Norges Fredslag, Norsk Folkehjelps Solidaritetsungdom, SAIH, Støttekomiteen for Vest-Sahara, FO-studentene, PRESS, Raftostiftelsen og KFUK-KFUM Global signert brevet.

Utvidelse av mandatet er også støttet av Utenriksminister Børge Brende i Stortinget.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -