Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Sultana banket opp igjen
sultana_510.jpg

Ennå en gang har Sultana Khaya, som besøkte Norge i fjor, blitt banket av politiet. Støttekomiteen har snakket med henne.
Publisert: 03.05 - 2013 09:01Printerversjon    
Støttekomiteen for Vest-Sahara var i går i telefonkontakt med den saharawiske aktivisten Sultana Khaya. Dette er hva hun fortalte oss.

"Alle demonstrasjonene startet da Sikkerhetsrådet ikke klarte å inkludere menneskerettigheter i MINURSO-mandatet. I Boujdour, like etter resolusjonen ble kjent, løp saharawiene ut i gatene med saharawiske flagg og ba fredelig om sin rett til uavhengighetet.

sultana_layoun_350.jpgEtterpå, deltok jeg på mandag i en av de største demonstrasjnene i El Aaiun, og bar med meg et Vest-Sahara [se Sultana i oransje melha i bildet til høyre]. Jeg dro tilbake til Boujdour der vi hadde en annen demonstrasjon. De knakk eller forstuet fingeren min da prøvde å ta flagget mitt fra meg [se bandasje på bildet]. De angrep huset mitt og ødela alt. Jeg, søstrene mine og andre saharawiske kvinner ble banket opp.

Jeg ble tatt med til sykehuset, og etter at vi var tilbake i huset, fortsatte marokkansk politi å kaste steiner på huset mitt, fra klokka ni til tolv om kvelden. Til slutt hadde alt blitt ødelagt.

Ettersom Sikkerhetsrådet ikke klarer å støtte saharawiene med noe så enkelt som menneskerettigheter, står saharawiene nå alene til å finne en løsning, og vi vil ikke vente på de mektige statene til å støtte oss. Fra nå av skal vi gå ut på gatene med flaggene våre for å kreve vår rett. Vi er ikke redde."

Under er video av Sultana få timer før hun ble banket opp.


Her er video av huset hennes etter at politiet stormet det.
    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -