Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Riksdagen krever svensk anerkjennelse av Vest-Sahara-republikken
I en avstemning i Riksdagen i dag, vedtok det svenske parlamentet at Sverige bør anerkjenne den Saharawiske Arabiske Demokratiske Republikk.
Publisert: 05.12 - 2012 17:30Printerversjon    
Se om beslutningen på Riksdagens nettsider. Riksdagen krever også at Sverige bør arbeide for at EU også går til anerkjennelse av republikken.

Tilsvarende krav har jevnlig blitt trukket fram i Norge. Krav om norsk anerkjennelse av republikken har tidligere blitt fremmet av alle norske ungdomspartier, SV, Venstre, Senterpartiet, Miljøpartiet de Grønne, Rødt, LO, og de største fylkeslagene i Arbeidertpartiet, og av flere stortingspolitikere opp gjennom årene.

Vest-Sahara er medlemstat av den Afrikanske Union. Deler av territoriet er ulovlig okkupert av Marokko. Ingen stater i verden anerkjenner Marokkos krav på suverenitet over Vest-Sahara, et krav som er avvist av den Internasjonale domstolen i Haag.

"De FN-ledete fredssamtalene står fullstendig i stampe, og det er på tide å bringe et nytt momentum inn i FN-prosessen. Kravet fra Sveriges riksdag bidrar til å gi anerkjennelse til saharawienes fredelige og diplomatiske forsøk på å forhandle fram en løsning i tråd med folkeretten", sier Erik Hagen, daglig leder i Støttekomiteen for Vest-Sahara.

For bare to små uker siden uttalte FNs spesialutsending at det internasjonale samfunn ikke lenger kan godta status quo i konflikten.      

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -