Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Her nekter politiet Kennedys barnebarn å dokumentere vold mot saharawi
kennedy_elaaiun_510.jpg

Fotografier og vitnesbyrd fra internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner viser tydelig at Sukaina ble banket opp av politiet i helgen. Marokko avviser det hele som oppspinn.
Publisert: 29.08 - 2012 11:38Printerversjon    
tn_sukaina_2012c_400.jpgBilder som Støttekomiteen for Vest-Sahara publiserte av et voldsoffer søndag var tatt av styreleder av den irske organisasjonen Frontline Defenders, og grunnleggeren av World Organisation Against Torture.

Fotografiene viste en skadd Soukaina Jadahlo, på et sykehus i El Aaiun. Jadahlo er selv styreleder i den saharawiske organisasjonen Forum of Future for the Saharawi Women.

Ved et spesielt sammentreff, kjørte Robert F Kennedys barn og barnebarn i en bil forbi stedet det volden pågikk, på gaten i El Aaiun, Vest-Saharas hovedstad.

Fotografiet øverst er tatt av Kennedyfamilien idet en sivilkledd politmann prøver å stoppe dem å ta bildene av Soukaina som bankes opp.

Les pressemelding fra Robert F Kennedy Center for Justice and Human Rights her om hvordan politiet forsøkte å stoppe dem fra å dokumentere ugjerningen.

Soukaina fikk skader i ansiktet, skuldrene og brystet, og ble fraktet med ambulanse til et lokalt sykehus.

Ifølge RFK Center for HumanRights skal det lokale kontoret til de marokkanske myndighetene i El Aaiun ha hevdet at hun ikke var skadet, men at det var en iscenesettelse.

"Det framsto ikke som en iscenesettelse for oss. Sårene hennes, og det hovne og fargete ansikitet framsto svært ekte", sier den amerikanske menneskerettighetsorganisasjonen.

Ifølge den saharawiske organisasjonen ASVDH skal den lokale statlige propaganda-TV-stasjonen også ha hevdet at hun ikke hadde fått skader.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -