Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Yara avviser nye Vest-Sahara-innkjøp
yara_ocp_510.jpg

Det norske gjødselselskapet sier de står fast ved tidligere uttalelser, og at de ikke handler med fosfat fra Vest-Sahara. Yara skal ha presisert i sine nye kjempekontrakter med det marokkanske statlige fosfatselskapet OCP at de ikke vil motta fosfat fra Vest-Sahara.
Publisert: 19.12 - 2011 21:11Printerversjon    
13. desember annonserte Yara at de hadde inngått en avtale med det marokkanske statlige fosfatselskapet OCP.

I et brev til Støttekomiteen for Vest-Sahara, avviser Yara imidlertid påstandene fra en marokkansk skribent om at Yara skal ha fortsatt sine tidligere innkjøp fra Vest-Sahara. Det norske gjødselselskapet uttalte i 2009 at de ikke vil røre Vest-Sahara-fosfat før konflikten er løst.

”Som en stor fosfatkunde i det globale markedet er Yara oppmerksomme på situasjonen i Vest-Sahara. Yara står fast på at vi følger norsk politikk for Vest-Sahara, og at vi ikke kjøper fosfat fra Vest-Sahara. Dette gjelder både våre anlegg i Norge og øvrige land”, skriver Yara i brevet.
 
”I det globale markedet for fosfat er OCP en betydelig aktør, der fosfat fra Vest-Sahara inngår i deres leveranser. Dette representerer en etisk utfordring for alle kunder i dette markedet, inkludert Yara. Yaras svar på utfordringen er at vi tydelig har tatt stilling til at vi ikke handler fosfat fra Vest-Sahara. Dette prinsippet gjelder også i samarbeidet med OCP og det nye samarbeidsselskapet vi skal etablere, der avtalen ekskluderer fosfat fra Vest-Sahara.
Brasil er blant verdens raskest voksende gjødselmarkeder. Vi oppfatter at dess større suksess Yaras og OCPs samarbeidsselskap har med fosfat fra Marokko, dess mindre Vest-Sahara-fosfat vil dette markedet etterspørre” skriver Yara.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -