FN-sambandet Vest og AUF i Hordaland inviterer til lanseringen av boken: A Norwegian Hope Journey av Asria Mohammed Taleb.
Boken lanseres på Raftohuset i Bergen, torsdag 1. desember, kl. 13.00
Vest-Sahara er en av verdens glemte konflikter. FN har søkt å finne en løsning de siste 20 årene så langt uten å lykkes. Resultatet er blant annet at over 100 000 flyktninger bor i et av verdens mest ugjestmilde områder, midt i ørkenen i Sahara.
A Norwegian Hope Journey er fortellingen til en av dem, en ung kvinnelig journalist som det siste året har arbeidet i Norge gjennom Fredskorpset.
Boken er dedikert til ofrene fra Oslo og Utøya.
Boken gir et sjeldent innblikk i livene til flyktningene som bor i en av verdens minst gjestmilde områder. Konflikten om Vest-Sahara er en konflikt som roper etter å bli løst.
Program for lanseringen: 1300 Velkommen ved Arne Øi, avdelingsleder FN-sambandet Vest 1305 Presentasjon av boken ved Kai Grieg, informasjonskonsulent FN-sambandet Vest 1315 Asria Taleb leser et utdrag fra boken 1325 Hvorfor Vest-Sahara er viktig, ved Linn Kristin Engø, leder i Hordaland AUF 1335 Bergen og Vest-Sahara ved Solveig Moldrheim, utdanningsleder, Raftostiftelsen 1345 Åpent for spørsmål
En del av innleggene blir holdt på engelsk.
Last ned boken her! I liten versjon (2MB) eller stor versjon (8MB)Fakta om boken: A Norwegian Hope Journey. Between the strong sand and white snow lives my hope for å free sahara. 40 sider. Heftet. Fotografier av Elisabeth Stubberud og Øyvind Sundfør Stokke-Zahl Distribusjon gjennom Raftostiftelsen og FN-sambandet Vest Boken vil også bli tilgjengelig på nettet. Asria Mohammed Taleb er 25 år og journalist utdannet i Algerie, har jobbet et år på Nordic Red Cross United World College i Fjaler. Hun arbeider nå for Leger Uten Grenser i Bergen.
Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.