Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Gratulerer SAIH med 50-årsjubileet!
saih-510-200.jpg

Fredag 28. oktober feiret SAIH 50-årsjubileem i Oslo. Da SAIH ble etablert i 1961 var organisasjonen en av de aller første bistandsorganisasjonene i Norge og hadde dekolonisering som et sentralt mål og har vært en særs viktig støttespiller for oss. Støttekomiteen for Vest-Sahara gratulerer jubilanten og takker for all støtte!
Publisert: 02.11 - 2011 11:47Printerversjon    
SAIH ble etablert gjennom et samarbeid mellom en rekke aktører som Norsk Studentsamband (i dag Norsk Studentorganisasjon) og Studentersamfunnet. Gjennom mange år har organisasjonen kjempet for å sette utdanning i sør på dagsorden gjennom slagordet «Utdanning for frigjøring».

Viktigheten av utdanningsbistand for å utvikle samfunnet, dekolonisering, bekjempelse av diskriminering, kvinner og urfolk har vært sentrale fokusområder for SAIH. De var også blant de aller første organisasjonene i Norge til å arbeide mot Apartheid-regimet i Sør-Afrika. SAIH har ikke bare bidratt på disse områdene, men også vært jordmor for en rekke andre norske organisasjoner.

SAIH-leder Anette Remme satte fokus på dette i sin jubileumstale, og nevnte blant annet Støttekomiteen for Vest-Sahara som de har vært med på å bygge opp.

- Vi har aldri vært der vi er i dag, hadde det ikke vært for SAIH. De gjør en ekstremt viktig jobb og vi håper SAIH får minst 50 gode år til, mens vi selv håper på å være nedlagt om kort tid, sier leder av Støttekomiteen for Vest-Sahara, Jørn Sund-Henriksen.

Tidligere SAIH-aktivister har siden opprettelsen i 1993 vært bærebjelken av aktivister i Støttekomiteen, og SAIH har hele veien bidratt med kompetanse, tidvis økonomisk støtte og i en lang periode også nettsider til oss.

I dag har SAIH prosjekter i Nicaragua, Bolivia, Zimbabwe, Zambia og Sør-Afrika. I tillegg setter de årlig fokus på et tema gjennom en politisk kampanje, som i år har handlet om studenter som kjemper for demokrati og frihet. Senest i 2009 hadde de kampanje om Vest-Sahara. SAIH har lokallag ved 10 norske universiteter og høgskoler og Støttekomiteen kan varmt anbefale våre venner rundt i landet å støtte opp om deres aktiviteter.

Vi gratulerer vår viktigste og kuleste samarbeidspartner med 50-årsjubileet!      

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -