Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Fiskeolje på juridisk fakultet
juridisk_fakultet_510.jpg

Denne uken gikk den første konferansen om bedrifters samfunnsansvar av stabelen på juridisk fakultet i Oslo. Internasjonale jurister fikk en grundig innføring i saharawisk fiskeolje.
Publisert: 01.09 - 2011 00:01Printerversjon    
Konferansen ”Towards Sustainable Companies: Identifying New Avenues”,  fant sted på Juridisk fakultet på Universitetet i Oslo denne uken.

Målet for konferansen var å drøfte hvordan beslutningstakerne i internasjonale selskaper bør ta hensyn til bærekraftig utvikling, og hvilken rolle bindende regelverk kan spille i denne sammenheng.

Konferansen var i regi av jussprofessor Beate Sjåfjell og den internasjonale prosjektgruppen «Sustainable Companies». Sjåfjell er kjent for å utfordre selskapers ensidige fokus på fortjeneste og hadde samlet en rekke eksperter fra hele verden som bidragsytere.

”Vi skal være optimistiske men ikke naive”, sa initiativtager Sjåfjell i åpningstale om samfunnsansvaret som næringslivet bør utvise.

Blant foredragsholderne var førsteamauensis Hans Morten Haugen ved Diakonhjemmet Høgskole, som orienterte sine verdenskolleger om norsk import av fiskeprodukter fra Vest-Sahara, og om de folkerettslige aspektene ved en slik handel. Haugen pekte på linken mellom marokkanske militære og ressurstyveriet som foregår i de okkuperte områdene som en av de groveste selskapsrelaterte overtramp i verden i dag.

Han kritiserte samtidig norske myndigheter for vage råd i sin tilnærming overfor næringsliv i territoriet.

Les mer om konferansen her.

- Det er uvurderlig at et så bredt spekter av internasjonale jurister fikk en grundig innføring i de særegne folkerettslige aspektene ved Vest-Sahara-plyndringen, sier Marte Skogsrud, ett av to styremedlemmer fra Støttekomiteen for Vest-Sahara som deltok på konferansen.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -