Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Utviste nordmenn er tilbake i Norge
De to nordmennene som ble kastet ut av Vest-Sahara/Marokko, kom tilbake til Norge i natt. Turistene har protestert på utvisningen, og bedt om forklaring på hvorfor turister ikke kan snakke med lokalbefolkningen.

Les også:
 • De norske studentene i forvaring på flyplass i Marokko
 • Nordmennene utvises direkte
 • Nordmenn kastet ut fra Vest-Sahara.
 • Publisert: 13.01 - 2011 14:58Printerversjon    
  ”Vi er nå tilbake i Norge og er ved godt behold”, sier Trygve Utstumo til Støttekomiteen for Vest-Sahara.

  De oppholder seg nå i Horten, etter en lang tur tilbake fra de okkuperte områdene av Vest-Sahara.

  De to har fremdeles ikke fått forklaring på hvorfor de ble utvist, annet enn at de snakket med lokalbefolkningen. Turistene drev klatring og kiting i Marokko og Vest-Sahara, samtidig som de på vei hjem møtte familien til en kjent og prisbelønt samvittighetsfange.

  I en epost til den marokkanske ambassaden i ettermiddag, protesterer de på utvisningen, som de finner ”uakseptabel”. Samtidig ber de om en kopi av utvisningsvedtaket og ytterligere forklaring.

  ”Den eneste forklaringen vi har fått for at vi ble utvist var at vi snakket med lokalbefolkningen. Politiet i El Aaiun viste til at slike samtaler ikke var dekket av vårt turistvisum. På politistasjonen i El Aaiun kvitterte vi på et utvisningsvedtak på fransk, men mottok ikke kopi av dette.Til dette vil jeg gjerne at dere opplyser om hvilke lover eller regler i Marokko som forbyr norske turister å snakke med den saharawiske befolkningen når de er på besøk i Vest-Sahara”, skrev de i en epost til ambassaden, som Støttekomiteen har fått en kopi av.      

  Topp
  NO  NO EN ES FR

  Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
  Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
  Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
  Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -