Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
De norske studentene i forvaring på flyplass i Marokko
Det kan bli en lang natt for de to norske studentene som nå er i ferd med å kastes ut av Marokko. Marokkansk politi ber dem selv betale nye flybilletter til Norge. De håper å komme seg ut av landet i morgen ettermiddag.
Publisert: 11.01 - 2011 22:27Printerversjon    
Pressemelding fra Støttekomiteen from Vest-Sahara – 11. januar 2011

Det kan bli en lang natt for de to norske studentene som nå er i ferd med å kastes ut av Marokko. Marokkansk politi ber dem selv betale nye flybilletter til Norge. De håper å komme seg ut av landet i morgen ettermiddag.

Egentlig skulle de to hjem førstkommende lørdag. Det avviser nå politiet.

I mellomtiden må de overnatte på flyplassen. Nordmennene får ikke lov til å forlate flyplassen fram til de kommer seg ut av landet.

De får heller ikke lov til å ta med seg sitt verdifulle klatreutstyr til Norge. Det ligger på et hotell i Marrakech og politiet nekter dem å reise dit for å hente det. De nekter også å legge til rette for at noen kan kjøre det til flyplassen for dem. Løftet om at de skulle få reise innom hotellet på vei til flyplassen ble ignorert av politiet og de ble kjørt rett til flyplassen i stedet.

-  Vi har gjentatte ganger bedt om å få vite hva begrunnelsen er for vår utvisning, men er ikke gitt noen forklaring. Det eneste vi har hørt er at vårt turistvisum ikke gir oss tillatelse til å snakke med lokalbefolkningen, sier Trygve Utstumo.

De to nordmennene drev fjellklatring og kite-surfing i Marokko og Vest-Sahara i halvannen uke fram til de i går kveld møtte moren til en saharawisk samvittighetsfange. Den prisbelønnede og fengslete menneskerettighetsaktivisten har vært i fengsel i 15 måneder uten dom og skal for retten førstkommende fredag. Årsaken til fengslingen er at han besøkte de saharawiske flyktningleirene i Algerie.

Pressekontakt:

Trygve Utstumo
Tlf: +47 92 20 98 41

Jørn Sund-Henriksen
Leder, Støttekomiteen for Vest-Sahara
Tlf: 95 16 17 41


Støttekomiteen for Vest-Sahara er en medlemsbasert solidaritetsorganisasjon som siden 1993 har arbeidet for det saharawiske folks rett til selvbestemmelse. Les mer om Vest-Sahara-konflikten på www.vest-sahara.no    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -