Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Oppdatering: nordmennene utvises direkte
11.januar 2011, kl. 13:10
Publisert: 11.01 - 2011 15:16Printerversjon    
Oppdatering
Om de utviste nordmennene i Marokko/Vest-Sahara

De to utviste nordmennene kastes ut fra Marokko/Vest-Sahara får likevel ikke vente til lørdag med å reise fra Marrakech til Norge, slik det først ble meldt sent i går kveld.

Det har marokkansk politi bestemt. De to har returbilletter til Oslo lørdag, og de var opprinnelig blitt forklart at de skulle vente i den marokkanske byen Marrakech fram til avreisen.

Nå har nordmennene fått opplyst at idet de ankommer Marrakech senere i dag, vil de bli tatt direkte til flyplassen for å deporteres fra landet.

”Politimenn jeg har snakket med sier det er lite sannsynlig at jeg kan returnere til Marokko eller Vest-Sahara etter denne episoden”, sier Trygve Utstumo til Støttekomiteen for Vest-Sahara.

De har ennå ikke fått andre forklaringer av utvisningen enn at de ikke har lov til å snakke med lokalbefolkningen under sitt opphold som turister.

Studentene har ikke fått kopi av utvisningsordren, slik de har bedt om.

Et titalls delegasjoner bestående av parlamentarikere, journalister, TV-stasjoner og observatører fra hele verden har de siste ukene blitt kastet ut av Marokko. I helgen ble to spanske og en argentinsk statsborger utvist fra Vest-Sahara.

Det er ikke uvanlig at saharawier som har mottatt besøk utsettes for arrestasjon og tortur. Støttekomiteen for Vest-Sahara er nå først og fremst bekymret for familien til Brahim Dahane.

"Familien er, i likhet med alle som bor i landet, kjent med risikoen, men ønsker likevel å være vertskap for internasjonale gjester. De ber også instendig om at flere besøker okkuperte Vest-Sahara, for å få innsikt i en av verdens glemte konflikter", sier leder i Støttekomiteen for Vest-Sahara, Jørn Sund-Henriksen.

Mangel på bevegelsesfrihet rammer også saharawiene. I går morges ble 70 saharawiske fiskere nektet adgang til fiskerhavna i byen Boujdour i Vest-Sahara av marokkansk politi. Se fotografier av saharawier stanset ved havna på www.wsrw.org

Kommentarer kan fåes fra leder av Støttekomiteen for Vest-Sahara, Jørn Sund-Henriksen, tlf 95161741.

www.vest-sahara.no

    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -