Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Rieber fortsetter å forsvare ressurstyveri og uetisk handel  
gcr_510.jpg

Pressemelding fra Støttekomiteen for Vest-Sahara: I dag forsvarer Paul-ChristianRieber importen av fiskeolje fra Vest-Sahara til TV2.no, til tross for at Vest-Sahara, sammen med Burma, er ett av bare to land i verden Utenriksdepartementet fraråder handel med. - Vi har gjort tiltak for å sikre at de hensyn som det internasjonale samfunnet har lagt vekt på, er blitt ivaretatt, sier han til TV2.
Publisert: 22.04 - 2010 17:55Printerversjon    
-         Dette er umulig siden det internasjonale samfunnet har lagt vekt på at en ikke skal drive handel med okkupasjonsmakten i Vest-Sahara. Å drive handel med dem er det samme som å bidra finansielt til konflikten. Det er uetisk uansett hvordan det organiseres, sier Sigrun Espe, nestleder i Støttekomiteen for Vest-Sahara.  

NHO-presidenten har gang på gang gjentatt at handelen de har vært med på har vært positiv for befolkningen i området og har nektet å ta selvkritikk selv om handelen strider mot norsk utenrikspolitikk og internasjonal folkerett.

-         FNs juridiske vurdering av handel med okkuperte Vest-Sahara viser helt klart at det er det saharawiske folks ønsker og interesser som avgjør om det er lovlig eller ikke. Saharawiene har vært krystallklare på at de ikke ønsker en slik handel, sier Espe.

I intervjuet blir han presset til å svare på om han ser at det går et tydelig skille mellom Marokko og Vest-Sahara. – Ja, historisk gjør det jo det, svarer Rieber.

-         Faktisk er det bare to aktører i verden som ikke anerkjenner at Vest-Sahara er en koloni som har rett på selvbestemmelse: Okkupasjonsmakten og de som tjener penger på okkupasjonen. GC Rieber tilhører sistnevnte gruppe, avslutter Espe.

Kontaktperson: Sigrun Espe - 99 04 46 66

Støttekomiteen for Vest-Sahara er en medlemsbasert solidaritetsorganisasjon som siden 1993 har arbeidet for det saharawiske folks rett til selvbestemmelse. Les mer om Vest-Sahara-konflikten på www.vest-sahara.no    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -