Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
GC Rieber trekker seg ut av Vest-Sahara
gcr_510.jpg

Etter at deres største kunder har stoppet import av fiskeolje fra Vest-Sahara, melder GC Rieber at det ikke lengre er lønnsomt for dem å importere fra området. Men de insisterer på at handelen har vært til det beste for lokalbefolkningen og vil støtte de aktørene som fortsetter handel i det okkuperte Vest-Sahara.
Publisert: 14.04 - 2010 11:02Printerversjon    
GC Rieber la i dag ut en melding på sine nettsider om at de vil stanse importen av fiskeolje fra Vest-Sahara. Ikke fordi det er grovt uetisk, men fordi det ikke lengre er lønnsomt. Selskapet har hele veien insistert på at deres handel har vært til det beste for lokalbefolkningen, til tross for at Utenriksdepartementet og FN er av en annen oppfatning.

Meldingen vitner ikke om en angrende synder. Tvert imot skriver de at de vil "legge vekt på å bidra til at eierne av virksomhetene i Vest-Sahara, deres medarbeidere og samarbeidspartnere får muligheter til å videreføre sitt arbeid til lokalbefolkningens beste."

Lokalbefolkningen som arbeider i fiskeindustrien i Vest-Sahara er hovedsaklig marokkanske settlere. Det ville vært vanskelig for Marokko å opprettholde en så stor settlerbefolkning i okkuperte Vest-Sahara, hadde det ikke vært for fiskeindustrien som sysselsetter svært mange. I tillegg tjener de gode penger på den.

I dag bor majoriteten av den saharawiske befolkningen i flyktningeleire i ørkenen i Algerie. De som er igjen i de okkuperte territoriene er i mindretall i sitt eget land. Marokko har flyttet inn så mange settlere i området at de er mellom to og tre ganger så mange som saharawiene. Det er denne befolkningspolitikken GC Rieber er stolt over å ha bidratt til.

Les hele meldingen til GC Rieber her.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -