Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Fugro avvist fra UiO
fugro_plakat_510.jpg

Ved næringslivsdager på Universitetet i Oslo i går stod en stand tom. Det norske selskapet har lagt til rette for ulovlig oljeleting utenfor kysten av okkuperte Vest-Sahara.
Publisert: 05.02 - 2010 10:45Printerversjon    
fugro_plakat_300.jpg”Denne standen skulle vært bemannet av Fugro. Fugros virksomhet er omstridt og universitetsledelsen ønsker derfor ikke at de skal være representert på næringslivsdagene. Universitetsledelsen”, sto det på en lapp som var hengt opp på en tom stand i Idrettshallen på Blindern.

Fugro var opprinnelig registrert for å delta ved denne ukens næringslivsdager ved Universitetet i Oslo. Men få dager i forveien skal de ha blitt nektet deltakelse ved arrangementet. Fugro Norway var tilstede på det samme arrangementet i fjor vår.

Det norske seismikkselskapet gjennomførte i fjor folkerettsstridige seismiske undersøkelser utenfor okkuperte Vest-Sahara, på vegne av okkupasjonsmakten Marokko. Finansdepartementet har kalt liknende engasjementer tidligere for svært uetiske, og har solgt seg ut av et selskap som hadde lisenser der.

Næringslivsdagene denne uken arrangeres av IAESTE (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) har som formal å tilrettelegge for utenlandsopphold for studenter.

Det er ikke første gang det er furore rundt Fugro på næringslivsdager ved UiO. I fjor høst vedtok studentenes Velferdsting ved UiO at Fugro ikke skulle få komme tilbake til universitetet.

- Velferdstinget ber karrieresentra ved alle institusjonar tilknytt SiO avstå frå å invitera Fugro-Geoteam til liknande arrangement i framtida. Skulle Fugro-Geoteam koma med ei offentleg orsaking for si medverking til okkupasjonen, fell sjølvsagt dette kravet, uttalte studentene.

Fugro er registrert som deltaker ved de samme næringslivsdagene på NTNU 11. februar.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -