Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Velferdstinget ved UiO beordret Fugro-boikott
velferdstinget.jpg

Da Fugro-Geoteam i fjor var representert på arbeidslivsdagene ved Universitetet i Oslo, ba Velferdstinget at karrieresentrene måtte unnlate å invitere Fugro-Geoteam til liknende arrangementer inntil de hadde beklaget sin involvering i okkuperte Vest-Sahara. Her er resolusjonen.
Publisert: 25.01 - 2010 17:24Printerversjon    
Last ned teksten her.

Fråsegn frå Velferdstinget i Oslo

Vest-Sahara har sidan 1975 vore brutalt okkupert av nabolandet Marokko. Okkupasjonen er folkerettsstridig og har fleire gonger vorte fordømd av FN. Studentenes Fredspris gjekk i 2009 til studentaktivisten Elkouria Amidane for sitt arbeid for demokrati og menneskerettar for Sahrawiar i Marokko og Vest-Sahara. Amidane har fleire gonger oppmoda alle norske bedrifter til å avstå frå kommersiell verksemd på okkupert område. Norsk UD gjer også det same rådet. Det norske seismikkselskapet Fugro-Geoteam har dei siste månadene leita etter olje utanfor kysten av Vest-Sahara på oppdrag av den Marokkanske okkupasjonsmakta. Dette er i strid med UD sine retningslinjer og klassifisert som «aggressiv uthenting av ressursar» av FN.

I oktober 2009 var Fugro-Geoteam å finna på arbeidslivsdagane ved UiO. Dei oppmøtte var klar over situasjonen i Vest-Sahara, men var blitt nekta av leiinga si å uttala seg om anna enn rekruttering og karriere. Leiinga i Fugro-Geoteam har også ved fleire høve nekta all dialog om medverkinga deira til okkupasjonen.

Velferdstinget ber karrieresentra ved alle institusjonar tilknytt SiO avstå frå å invitera Fugro-Geoteam til liknande arrangement i framtida. Skulle Fugro-Geoteam koma med ei offentleg orsaking for si medverking til okkupasjonen, fell sjølvsagt dette kravet.

Velferdstinget ber karrieresentra utvikla etiske retningslinjer for kva verksemder dei vel å samarbeida med i framtida.

Velferdstinget forventar vidare at SiO fylgjer opp dette arbeidet.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -