Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Færøyene: Saharawienes ønsker må respekteres forut for oljeleting
Færøyenes regjering la 2. februar 2009 ut en melding på sine nettsider
Publisert: 02.07 - 2014 22:21Printerversjon    
Teksten nedenfor ble 2. feb 2009 lagt ut på nettsidene til Færøyenes regjering.  

Norsk oversettelse av Støttekomiteen for Vest-Sahara.

"Den færøyske utenrikspolitikken bygger på ideen om at enighet og samarbeid skal være mellom verdens nasjoner. De er likestilte og skal vise respekt for hverandre.

FNs ledende mål er å sikre fred og trygghet i verden. Det færøyske landstyre (regjering) anerkjenner betydningen av forsøkene å sikre verdens nasjoner likestilte rettigheter til å utføre sin rett til selv å ta avgjørelser.

FN anerkjenner at folket i Vest Sahara har rett til selv å styre, og landstyret støtter ønskene om også å få utføre denne retten.

Landstyret støtter resolusjonene om at naturressursene kun skal utvinnes, hvis dette er i tråd med folkets vilje i Vest-Sahara."
Uttanríkispolitikkur Føroya byggir á hugsjónina um, at samljóð og samstarv skal vera millum heimsins tjóðir. Tær eru javnar í metum og skulu sýna virðing og hóvsemi sínámillum.  

Fremsta endamál Sameindu Tjóða er at tryggja heiminum frið og tryggleika. Føroya landsstýri viðurkennir týdningin av áhaldandi royndunum at tryggja heimsins tjóðum javnbjóðis rætt at útinna sjálvsavgerðarrætt sín.

Sameindu Tjóðir viðurkenna, at fólkið í Vestursahara hevur rætt at skipa seg sjálvt, og landsstýrið stuðlar ynskjum teirra at fremja henda rætt í verki.

Landsstýrið stuðlar samtyktunum um, at náttúrutilfeingi bert skal útvinnast, um hetta er í tráð við fólksins vilja í Vestursahara.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -