Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Nøkkelring-mannen ber om rettshjelp
enaama2_510.jpg

Menneskerettighetsaktivisten Naama Asfari ber om norsk og internasjonal hjelp til å delta på rettssaker mot saharawier. Asfari ble fengslet i slutten av august for å ha gått ned en nøkkelring med det saharawiske flagget.
Publisert: 31.10 - 2009 20:16Printerversjon    
Endelig har saharawien Naama Asfari fått en dato for når ankesaken hans skal behandles. 16. november skal han igjen fram for en dommer, nesten tre måneder etter at han ble dømt til fire måneders fengsel.

Asfari ble 27. august dømt for å ha gått med en nøkkelring med det saharawiske flagget.

Organisasjonen Human Rights Watch slaktet prosessen som ledet fram mot august-dommen. Beskyldninger fra Asfari om at han hadde blitt utsatt for politivold ble aldri etterforsket. Om det vil gå bedre i ankesaken er langt fra sikkert.

På telefon fra sin fengselscelle i Marokko i ettermiddag, ber han Støttekomiteen om å formidle at han og hans medfanger trenger internasjonal tilstedeværelse på rettssakene mot saharawiske politiske fanger.

- Det er bare ved internasjonalt nærvær at det finnes en ørliten mulighet for oss saharawier i det marokkanske rettssystemet. Ved å delta på rettsprosessene våre, kan observatører også få erfare den totale mangelen på rettferd vi er utsatt for. Hele rettssystemet er formet for å diskriminere saharawiene og våre politiske meninger, sier Asfari til Støttekomiteen.

Selv er han skuffet over å måtte vente så lenge på en ankesak, og sier det strider med Marokkos internasjonale forpliktelser for å sørge for hurtigst mulig rettsbehandling.

Asfari er gift med en fransk kvinne, og har tilbrakt flere perioder i marokkanske fengsler. Se også tidligere artikler om Asfaris fengselsopphold og mishandlingen han har vært utsatt for.

Støttekomiteen kan svare på spørsmål fra nordmenn som vil delta som observatører i rettsprosesser i Marokko/Vest-Sahara. Kontakt oss gjerne på skvs.info@gmail.com.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.


Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -