Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
7 saharawiske aktivister pågrepet
brahim_dahane_520.jpg

Sju ledende saharawiske menneskerettighetsaktivister er pågrepet for å ha besøkt flyktningleirene i Algerie. Alle 7 møtte i fjor norske organisasjoner på besøk til de okkuperte områdene.

Les også: Send protestbrev til Kongen av Marokko.
Publisert: 10.10 - 2009 16:47Printerversjon    
Aktivistene ble pågrepet på Casablanca flyplass torsdag ettermiddag, da de var på vei hjem fra flyktningleirene i Algerie. Det har trolig aldri skjedd tidligere at en gruppe saharawier fra de okkuperte områdene har gjennomført et slikt besøk til leirene.

De arresterte er:
Brahim Dahane, leder av ASVDH (Sahrawi Association of Victims of Grave Human Rights Violations Committed by the Moroccan State), Ali Salem Tamek, en av lederne av CODESA, Ahmed Nasiri, leder av AMDH i Smara, Dagja Lachgar, styremedlem i AMDH i El Aaiún, Yahdad Ettarroussi, medlem av AMDH i El Aaiún, Saleh Lebayhi, leder i Forum for beskyttelse av vestsahariske barn och Rachid Sghayar, medlem i Komiteen mot tortur i Dakhla.

Ifølge den statlige marokkanske nyhetstjenesten MAP, skal de sju personene bli avhørt av politiet, og deretter stilles framfor en domstol. De er anklaget for å ha møtt med "personer som er fiendtlige mot Marokkos territorielle integritet i et forsøk på å underminere den suverene statens interesser", ifølge MAP 9. oktober.

En av dem, Brahim Dahane, har dermed også mistet muligheten til å delta i Palmedagene i Sverige, noe Palmesenteret protesterer kraftig på idag.

Samtlige av aktivistene har i løpet av fjoråret hatt møter med norske organisasjoner som har vært på besøk til de okkuperte områdene.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -