Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
President Abdelaziz æresgjest på IUSY-festival
abdelaziz_iusy_v.jpg

The International Union of Socialist Youth (IUSY) arrangerte verdensfestival som samlet 3000 ungdommer fra hele verden i Zanka, Ungarn fra 15. til 21. juli. Mohammed Abdelaziz, president i Den saharawiske republikken og generalsekretær i Polisario, var invitert som æresgjest.
Publisert: 03.08 - 2009 14:44Printerversjon    
Innlegget til Abdelaziz var ett av de store trekkplastrene på årets festival og han talte til full sal. De norske IUSY-deltakerne Tormund Hansen Skinnarmo og Kjetil Holm Klavenes var der.

Skinnarmo sa det var tydelig stor sympati for Vest-Sahara i salen og at kom støtteinnlegg fra flere land. – Han hadde ikke en konfrontasjonslinje, men gikk veldig diplomatisk gjennom de historiske hendelsene som har ledet til dagens situasjon og diskuterte mulige fremtidsløsninger. Det virket som han er mer innstilt på å få en løsning på konflikten enn å rette pekefingre.  

Klavenes syntes det var veldig positivt at dette var ett av de mest besøkte seminarene under hele festivalen. - Representanten fra UJSARIO (ungdomsorganisasjonen til Polisario - red anmerk.) påpekte at de led under at konflikten er lite kjent og at vi må bidra til å skape oppmerksomhet rundt den.

- Det var tydelig at de har stor støtte i IUSY. Da det var opprop av medlemsorganisasjoner helt på begynnelsen av leiren fikk representantene fra Vest-Sahara applaus, i likehet med dem fra Belarus og Palestina. Dette er veldig uvanlig og viser at Vest-Sahara er høyere opp på agendaen i IUSY nå, enn for eksempel for tre år siden, avlutter Klavenes.  


Les hele innlegget til president Abdelaziz på engelsk her.


Les også:

IUSY vedtar uttalelse om Vest-Sahara    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -