Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Pressemelding: - Regjeringen har gjort et kjempeløft i Vest-Sahara
- Vi er svært fornøyd med at den norske støtten til saharawiene får et slikt løft, sier Støttekomiteen for Vest-Sahara i pressemelding i dag.
Publisert: 10.07 - 2009 15:35Printerversjon    
Pressemelding fra Støttekomiteen for Vest-Sahara
10. juli 2009:

Støttekomiteen: - Regjeringen har gjort et kjempeløft i Vest-Sahara


Utenriksminister Jonas Gahr Støre offentliggjorde i dag at Norge skal doble bistanden til saharawiene. I 2009 vil den humanitære støtten til det okkuperte folket utgjøre 11,9 millioner kroner. Støre sa også at Norge ønsker en politisk løsning på konflikten som respekterer saharawienes rett til selvbestemmelse.

- Vi er svært fornøyd med at den norske støtten til saharawiene får et kjempeløft. Ernæringssituasjonen i flyktningleirene har blitt stadig vanskeligere. Regjeringens bidrag vil bli tatt godt svært godt imot, sier Jørn Sund-Henriksen i Støttekomiteen for Vest-Sahara.

Marokko har de siste årene nektet å diskutere muligheten for at Vest-Sahara skal bli selvstendig. Polisario har på sin side avvist at det okkuperte landet skal innlemmes i Marokko, og sier at de ikke kan på vegne av befolkningen gi opp saharawienes legitime rett til selvbestemmelse. De påpeker at befolkningen selv må få avgjøre Vest-Saharas framtid gjennom en FN-ledet folkeavstemming, slik folkeretten og fredsavtaler har slått fast.

- Støres presisering av at saharawienes selvbestemmelsesrett må respekteres, er er en viktig avklaring av Norges standpunkt. Vi er svært fornøyd med at denne retten, som også er FNs linje, er bekreftet som norsk utenrikspolitikk i Vest-Sahara-saken

Hele pressemeldingen fra UD og video fra offentliggjøringen finner du på Støttekomiteens hjemmesider www.vest-sahara.no.

Kontaktperson:
Jørn A. Sund-Henriksen, tlf 95161741
skvs.info@gmail.com

Støttekomiteen for Vest-Sahara er en norsk medlemsorganisasjon som arbeider for å fremme saharawienes krav om selvbestemmelse og et fritt Vest-Sahara. Se www.vest-sahara.no for mer informasjon.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -