Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Støre: - Norge dobler støtten til det sahrawiske folk (video)
gahr_store_510.jpg

Utenriksminister Jonas Gahr Støre uttalte i sin tale til AUF på Utøya i dag at Norge dobler støtten til den saharawiske befolkningen. - Regjeringen vil stille til rådighet 11,9 millioner kroner i 2009 for ulike humanitære tiltak for den sahrawiske befolkningen. Dette er mer enn en dobling av fjorårets innsats, sier Støre.
Publisert: 10.07 - 2009 14:33Printerversjon    
- Norge slutter opp om FNs generalsekretærs innsats for å finne fram til en politisk løsning på situasjonen som innebærer selvbestemmelsesrett for folket i Vest-Sahara, i tråd med folkeretten og FNs resolusjoner. Vi støtter generalsekretærens oppfordring til partene om direkte forhandlinger uten forhåndsbetingelser. Det internasjonale samfunn må nå stå samlet i sitt press på partene for raskest mulig å nå en varig politisk løsning av konflikten, understreker utenriksministeren.

Marokko har avvist FNs forsøk på å få til en folkeavstemming om Vest-Saharas fremtid og vil bare gå med på forhandlinger om Polisario gir opp kravet om uavhengighet. Polisario har avvist dette og sier at kun befolkningen kan ta en slik avgjørelse gjennom en folkeavstemming. Støres poengtering av selvbestemmelsesretten for folket i Vest-Sahara er viktig med hensyn til disse forhanldingene.  

Den norske støtten vil i hovedsak bli kanalisert gjennom FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), Land Mine Action og Kirkens Nødhjelp. Støtten vil først og fremst gå til kontaktskapende virksomhet for sahrawiske familier som bor atskilt i Vest-Sahara og i flyktningeleire i Algerie, til forbedring av ernæringssituasjonen i flyktningeleirene og til rydding av miner og andre udetonerte sprengladninger i Vest-Sahara.

Hele pressemeldingen fra UD kan du lese her.

    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -