Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Norsk Studentunion vedtar resolusjon mot overgrep
nsu_landsting510.jpg

Norsk Studentunion vedtok på det 55. Landsting en resolusjon mot overgrepene mot saharawier. Resolusjonsteksten tar sterk avstand fra diskrimineringen av saharawiske studenter og krever lik rett til utdanning.
Publisert: 24.04 - 2009 00:32Printerversjon    
Fra resolusjonsteksten:

Stans overgrepene mot saharwiske studenter!
Det undertrykte Vest-Sahara har i dag ingen egne universiteter, og saharawiske studenter møter på uholdbar diskriminering på universitetene hos okkupasjonsmakten Marokko. NSU krever lik rett til utdanning, og overgrepene mot studentene må opphøre nå!

Resolusjon: Stans overgrepene mot saharwiske studenter!

NSU krever også at norske myndigheter tar opp brudd på studenters rettigheter i sin dialog med marokkanske myndigheter, og at Norge jobber for å få et internasjonalt studentombud. Samtidig oppfordrer NSU til solidaritet med de saharawiske studentene og roser Rabab Amidane for hennes kamp for rettferdighet.

Rabab Amidane, som mottok Studentenes Fredspris i Trondheim i februar i år, er en av mange modige saharawiske studenter som, til tross for fare for liv og helse ikke bare for seg selv, men også for familie og venner, står på i en fredelig kamp for sine rettigheter. De kjemper for retten til å ytre seg fritt, for retten til å studere på lik linje med marokkanske studenter, og for det saharawiske folk sin rett til selvbestemmelse. Dette motet bør belønnes med respekt og støtte fra studenter i Norge. Internasjonalt press og oppmerksomhet er viktig for å sikre saharawiene sine rettigheter, og for å komme fram til en fredelig løsning på denne konflikten.

Norsk Studentunion er en interesseorganisasjon for nærmere 93 000 studenter ved universiteter, kunst- og vitenskapelige høyskoler, og har i 70 år arbeidet for studenters faglige, sosiale og økonomiske rettigheter.

Resolusjoner vedtatt på NSUs 55. Landsting, 2009    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -