Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
UD: Amidane er en verdig vinner
victoria_terrasse_510.jpg

Adresseavisen, 28. februar 2009.
Publisert: 28.02 - 2009 12:44Printerversjon    
UD: Amidane er en verdig vinner

Adresseavisen,
28. februar 2009.

Utenriksdepartementet mener Elkouria Amidane er en verdig vinner av studentenes fredspris. Også tidligere vinner av Nobels fredspris Shirin Ebadi følger med på Amidanes arbeid.

- Amidane er en verdig vinner gjennom hennes modige, ikke-voldelige innsats for å bedre saharawi-befolkningens rettigheter, sier statssekretær Raymond Johansen til Adresseavisen.

Han mener den anerkjennelsen hennes arbeid får gjennom utdelingen av studentenes fredspris, understreker behovet for å få til en løsning på Vest-Sahara-konflikten.

- Prisen er viktig fordi den bidrar til at Vest-Sahara-konflikten får økt oppmerksomhet, sier Johansen.

- Overgrep må stanses
Han sier Norge vil fortsette sitt engasjement for å bidra til å finne en fredelig løsning på Vest-Sahara-konflikten.

- Vi må finne en løsning som er akseptabel for alle parter, slik de pågående FN-forhandlingene om Vest-Saharas fremtid tar sikte på. Det er viktig at alle former for overgrep i Vest-Sahara-området stanses og at menneskerettighetene respekteres, sier Johansen.

Den norske regjeringen er tidligere blitt kritisert for ikke å ta klart standpunkt til konflikten.

- Utenriksdepartementet og regjeringen nøler med å ta blandet fra munnen, sa Ronny Hansen, som leder Støttekomiteen for Vest-Sahara, til Adresseavisen nylig.

Hilsen fra Ebadi
Også den tidligere vinneren av Nobsels fredspris, Shirin Ebadi, følger med på Amidanes arbeid. Hun gir følgende kommentar til Amidanes arbeid:

- Jeg er alltid interessert i å følge aktiviteten til unge personer som jobber med menneskerettigheter. Dette betyr at vi kan ha håp for fremtiden, sa Ebadi.

- Det som betyr noe er at studentene ikke må være likegyldig. Bare slik kan vi unngå at overgrep skjer, sier hun.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -