Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Ung kvinne voldtatt av marokkansk politi
hayat_erguibi_510.jpg

16-åringen ble kledd naken og voldtatt under avhør.
Publisert: 25.02 - 2009 09:10Printerversjon    
[Etter at denne saken ble publisert, har det kommet opplysninger om at offeret var 19 år, ikke 16. Se oppklarende artikkel her.]

Søndag kveld, på vei ut av familiens hus i al- Quds-gaten i El Aaiun, ble den 16 år gamle skoleeleven stanset av politiet.

Ifølge henne selv, ble hun påført håndjern, hun fikk dekket ansiktet med et skittent tøystykke, og tatt med inn i en politibil, der hun ble slått. Politiet tok henne med til et ukjent sted.

Kort tid etter at de kom fram, kom to politioffiserer som hun har navngitt til menneskerettsgrupper. De forhørte henne om Vest-Sahara-flagg som hadde blitt delt ut på steder i El Aaiun, og om Vest-Sahara-grafitti som hadde blitt tegnet på skoler.

Da hun ikke kjente seg igjen i anklagene som ble fremmet, kledde de henne naken og voldtok henne, forteller hun. Hun ble fortalt at dersom hun ikke ga informasjonen de ønsket, ville småsøknene bli kidnappet.

Da forhøret var ferdig, ble hun truet med å bli drept dersom hun offentliggjør historien.

Men det har hun altså gjort. Både offerets navn, beskrivelse av voldtektsmetoden og bilder av henne har blitt sendt ut i eposter som har blitt sendt ut av menneskerettighetsgrupper i Vest-Sahara denne uken.

-Dette er fryktelig, jeg kjenner henne godt, sier vinneren av Studentenes Fredspris 2009, Elkouria Amidane.

Den kvinnelige saharawiske studenten og menneskerettighetsaktivisten Elkouria Amidane er nå i Trondheim, og skal motta prisen førstkommende fredag. Da Støttekomiteen for Vest-Sahara ringte Amidane tirsdag morgen, hadde hun ikke hørt om episoden.

Hun forteller offeret er en nær venninne av hennes familie.

-Hun pleier å komme til huset vårt for å drikke te eller spise middag. Det er en av min lillesøsters bestevenninner, sier Amidane til Støttekomiteen.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -