Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Arbeiderpartiet tok Polisario inn i sosialist-varmen
arbeiderpartiet_510.jpg

Polisario har fått observatørstatus i Sosialistinternasjonalen etter inngripen fra Arbeiderpartiet. Saken har blitt slått stort opp i marokkansk presse i løpet av den siste uken. Et regjeringsparti i Marokko legger skylden på Norge.
Publisert: 09.07 - 2008 22:09Printerversjon    
Under Sosialistinternasjonalens (SI) kongress i Aten 30. juni til 2. juli, ble Polisario gitt observatørstatus.

SI er en internasjonal organisasjon for sosialdemokratiske og demokratiske sosialistiske partier. Arbeiderpartiet er eneste norske medlem.

Polisario har i lengre tid forsøkt å få innpass i selskapet. I år fikk de endelig et slags gjennomslag.

Vendingen kom etter at Arbeiderpartiet grep inn i organisasjonsdebatten på kongressen, og pekte på at kongressen er suveren når det gjelder å gjøre beslutninger, skriver Arbeiderpartiet på sine hjemmesider.

Ledelsen av Sosialistinternasjonalen ville i utgangspunktet ikke åpne for votering på dette punktet. Polisario hadde imidlertid stor støtte i salen.

Polisario-representanten Mohammed Sidati var strålende fornøyd etter avgjørelsen.

- Nå er vi en partner i Sosialistinternasjonalen og SI vil ha et større fokus på vår situasjon, og være opptatt av å få en fredelig løsning i Vest Sahara som vil gi selvbestemmelse til det saharawiske folket, sa han.

Arbeiderparti-delegasjonen bestod av partisekretær Martin Kolberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre, stortingsrepresentantene Olav Akselsen og Lise Christoffersen og AUF-leder Martin Henriksen. Kathrine Raadim, Gro Axelsen, Eva Amble- Larsen, Gry Larsen, María Hevzy deltok også.

Skylder på Norge
Det marokkanske medlemmet i Sosialistinternasjonalen, regjeringspartiet Union Socialiste des Forces Populaires USFP, legger skylden på Norge.

- ANC og Norge, som er veldig aktive, drev kampanje for å få det til, sa generalsekretær Mohamed El Yazghi, i et intervju med den marokkanske avisen Le Matin 7. juli.    

Topp
NO  NO EN ES FR

Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -