Forsiden          Publikasjoner          Om Støttekomiteen          Støtt oss          Kontakt oss          Bli medlem av Støttekomiteen     

Artikkelarkiv 2017
Artikkelarkiv 2016
Artikkelarkiv 2015
Artikkelarkiv 2014
Artikkelarkiv 2013
Artikkelarkiv 2012
Artikkelarkiv 2011
Artikkelarkiv 2010
Artikkelarkiv 2009
Artikkelarkiv 2008
Artikkelarkiv 2007
Artikkelarkiv 2000-2006
Franske menneskerettighetsakivister utvist fra Marokko
ennama_510.jpg

En gruppe franske menneskerettighetsaktivister ble i dag utvist fra Marokko. Blant dem er Claude Mangin (til venstre) som reiste til landet for å være til stede under rettsaken mot hennes mann (til høyre).

Les også:
 • Nå er den franske kona arrestert også
 • Saharawisk menneskerettighetsaktivist arrestert i Marokko
 • Amnesty demands Asfari torture investigation
 • Publisert: 25.04 - 2008 19:21Printerversjon    
  Claude Mangin og hennes landsmenn ble i går pågrepet av sivile politimenn i byen Tantan i det sørlige Marokko og brakt til den lokale politistasjonen.

  Kl 1 i natt ble de løslatt etter 13 timers varetekt og forhør, og ble transportert til flyplassen i Agadir. I ettermiddag tok et fly dem til Paris.

  Claude Mangin hadde reist til Marokko for å overvære rettssaken mot hennes mann, Enaama Asfari. De to har sammen stiftet den Frankrike-baserte saharawiske menneskerettighetsorganisasjonen CORELSO.

  Enaama Asfari ble arrestert tidligere denne måneden i Marrakech. Ifølge hans advokater og hans kone er alle anklagene mot ham falske.

  ”Naama drikker ikke, og har aldri slått noen i hele sitt liv” sa Claude Mangin på telefon fra rettsbygningen i Marrakech sist uke.

  Uten at bevis er fremlagt, er Asfari beskyldt for å ha slått en marokkansk kvinne, for knivtrusler og for fyllekjøring. Amnesty International sendte ut en melding i dag der de uttrykker sin bekymring for rettsprosessen mot Asfari.

  Claude og en gruppe andre franske menneskerettighetsaktivister og advokater reiste til Marrakech forrige uke. Med i gruppen var også Frédérique Lellouche fra NGOen L'Association contre la torture et pour l’abolition de la Peine de mort, fagforeningsaktivisten Pierre Alain Rousse og Vest-Sahara-aktivisten Mireille Brun.

  Alle er utvist, men marokkansk politi har enda ikke gitt noen forklaring på hvorfor. De ankom Paris flyplass ved fire-tiden i ettermiddag.      

  Topp
  NO  NO EN ES FR

  Størstedelen av landet Vest-Sahara har vært okkupert av Marokko siden 1975. Siden da har flertallet av befolkningen bodd i flyktningleirer i Algerie. De som ble igjen i hjemlandet utsettes for alvorlige overgrep fra marokkanske okkupasjonsmyndigheter. I over 40 år har de ventet på at deres rett til selvbestemmelse skal innfris.
  Registrer deg for vårt nyhetsbrev:
  Støttekomiteen for Vest-Sahara, , - :
  Bank: Kontonr 9857.05.48999 - Org.nr: 987 378 352 -